keskiviikko 22. helmikuuta 2017

TYLSÄÄ, MUTTA EI RAHAA?

Moikka! Tänään ajattelin tulla kirjoittamaan teille mitä tehdä, jos ei ole rahaa. Meillä päin ei ainakaan hirveästi ole mitään tekemistä, jossa ei tarvittaisi rahaa. Kahville meno maksaa, samalla tavalla kuin elokuviinkin meno. Viihtelle lähtö on aika kallista ja kaupoissakaan ei huvita pyöriä, jos ei ole rahaa ostaa mitään. Itsellänikään ei rahaa hirveästi ole tuhlattavaksi, mutta kuitenkin kavereiden kanssa olisi kiva tehdä jotain. Halusinkin nyt tähän postaukseen koota juttuja, mihin ei tarvitse rahaa, mutta on silti kivaa! Kerään tähän myös asioita, joita voi ihan yksinkin tehdä, kun on tylsää.

Keitä kahvit kotona
Monelta varmasti löytyy ihan valmiina jo kahvia kotoa. Kaverit voi kutsua kylään kahville tai teelle, sillä ei ole väliä istutteko kahvilassa vai jonkun kotona! Kuuman juotavan edessä on kiva vaihtaa kuulumisia ja mun kavereiden kanssa tehdäänkin tätä aika paljon. Joku keittää kahvit ja kokoonnutaan yhdessä heille. Aika kuluu kuin siivillä hyvien ystävien parissa, eikä siihen tarvita hienoja kahviloita, erikoiskahveja tai leivoksia.

Lähde kävelylenkille
Ilmaista ja kivaa. Tän voi tehdä yksin tai kavereiden kanssa. Varsinkin hienolla ilmalla on kiva lähteä ihailemaan säätä ja maisemia. Aina ei tarvitse lähteä juoksemaan tai hölkkäämään, pelkkä kävelykin riittää. Mikä parasta, saat samalla liikuntaa! Samalla saa tietysti taas juoruiltua ja juteltua asioista. Ja raikas ilma piristää aina.

Katsokaa elokuva
Jos kotoa ei löydy valmiina mitään kivaa elokuvaa, voi sellaisen myös lainata kaverilta. Ei aina tarvitse lähteä elokuvateatteriin tai vuokrata elokuvaa vuokraamosta. Kotona pidetyt leffaillat ovat parasta! Voi vaan käpertyä sohvan nurkkaan ja rentoutua. Myös kaikenlaisia sarjoja voi katsella yhdessä kavereiden kanssa.

Käytä aikasi hyödyksi
Tylsä aika kannattaa käyttää hyödyksi. Onko sulla jotain keskeneräisiä koulutehtäviä? Tee ne! Pitäisikö sun käydä kaupassa tai siivota? Tee se. Käy vaikka vaatekaappi läpi ja pistä oikein rankalla kädellä kaikki turhat vaatteet myyntiin. Myös blogin kirjoittaminen on tosi hyvää ajanvietettä, joten jos sua yhtään kiinnostaa, perusta blogi tai vaikka youtubekanava.

Pitäkää peli-ilta
Jokainen kaveriporukkaan kuuluva käy läpi kaikki kaapit ja haalii kasaan vanhat ja uudet kotoa löytyvät lautapelit! Pelien pelailu on aina hauskaa, vaikka olisi kuinka vanha. Esimerkiksi Alias on hyvä, perinteinen peli. Me ollaan monesti kavereiden kanssa pelailtu erilaisia pelejä ja onhan se nyt hauskaa. Jos joltain kaverilta löytyy playstation tai joku muu pelikonsoli, voittehan pelata myös sitä! Ottakaa vaikka änäri matsi. Tietokoneelta ja kännykältäkin löytyy paljon erilaisia pelejä ja niitä voi ladata ilmaiseksi. 
mmoi
Olkaa vaan
Kaikesta huolimatta välillä on oikeesti vaan kiva maata sängyllä, selata puhelinta ja jutella hyvän kaverin kanssa. Kuunnella musiikkia, katsoa televisiota tai olla vaikka ihan hiljaa. Aina sen tekemisen ei tarvitse olla mitenkään erikoista! Hyvien ystävien kanssa aika kuluu vaikka ei oikeastaan tekisi edes mitään.

Lähtekää telttailemaan
Tää kannattaa varmaan toki toteuttaa kesällä. Jos joltain kaverilta löytyy teltta, ottakaa se mukaan ja pystyttäkää se vaikka vaan takapihalle. Tää on jotain erilaista, mitä ei tule usein tehtyä. En edes muista koska itse olisin viimeksi telttaillut! Rahalla saa varmasti herkkuja ja varusteita matkaan mukaan, mutta jos telttailet vain jonkun takapihalla, et oikeastaan tarvitse kuin teltan ja makuupussin, jotka saattavat löytyä kotoa jo ennestään.

Haasteet
Youtuben ihmeellisestä maailmasta löytyy vaikka mitä haasteita. Itse en oo kyllä näitä pitkiin aikoihin tehty, mutta joskus kaverin kanssa tehtiin muunmuassa chubby bunny haaste, kanelihaaste ja smoothie haaste. Joihinkin nää ei todellakaan iske mutta meillä oli ainakin silloin joskus hauskaa. Näitähän tekee youtubessa kyllä kaikenikäiset ja juuri katoin tosi kivalta vaikuttavan haasteen, jossa biisiä soitettiin vain sekunnin ajan ja sitten täytyi arvata, mikä biisi oli kyseessä. Näiden kanssa täytyy kyllä kuitenkin pitää järki päässä, kaikki haasteet eivät todellakaan ole hauskoja saati sitten järkeviä.

Kokatkaa/leipokaa sillä mitä kaapista löytyy
Mä itse rakastan ruuanlaittoa ja meiltä ainakin löytyy kaapista usein vaikka mitä josta voi tehdä kaikenlaista, jos vain käyttää mielikuvitustaan. Perus leivontatarvikkeet löytyy myös! Ymmärrän toki että kaikilta ei löydy, mutta olkoon tämä idea niille joilta löytyy. Ystävien kanssa on kiva laittaa ruokaa tai leipoa, usein se on paljon hauskempaa kuin yksin. 

Lähtekää vaikka frisbeegolfaamaan
Meiltä ihme kyllä täältä pikku kylästä löytyy frisbeegolf rata ja oon siellä kerran jopa käynyt. Toki jos kiekkoja ei löydy ennestään, joutuu ne ostamaan. Muuten kuitenkin radan käyttö on ilmaista! Mä itse ainakin tykkäsin tästä. Tääkin toki kesäaikaan sopii, mutta talvella voi lähetä vaikka luistelemaan tai hiihtämään. 

Photoshoot
Itse ainakin tykkään lähteä ottamaan kuvia, varsinkin jos on kiva sää! Jos et itse tykkää olla kameran edessä, on paljon muuta jota voit kuvata. Luonnosta löytyy vaikka mitä. Jos taas haluat kuvata itseäsi, ota mukaan vaikka muutama asukokonaisuus ja pitäkää kavereiden kanssa oikein kunnon photoshoot. Ei tätä varten tarvitse olla mitään järjestelmäkameraakaan, ihan puhelimen kamera riittää.
mmmoi
Nähtävyydet
Riippuen oma kaupunkinne mahdollisuuksista, lähtekää katsomaan nähtävyyksiä. Meiltä ei todellakaan löydy kävelymatkan päästä yhtäkään nähtävyyttä, mutta oon varma että esimerkiksi Helsingissä on vaikka mitä nähtävää ja ihan kävelymatkan päässä. Kannattaa myös tsekata järjestetäänkö teidän paikkakunnalla jotain ilmaista aktiviteettia! 

Lainaa kirjastosta kirjoja
Kirjatokirjojen lainaaminen on ilmaista, joten jos tykkäät lukea kirjoja, kannatan tätä vaihtoehtoa! Ja jos et tykkää lukea, niin kannattaa ainakin kokeilla. Voit yllättyä. Kun oot löytänyt hyvän kirjan, et edes malta lopettaa sen lukemista ja aika kuluu kuin siivillä. Kirjastoista saa lainata myös lehtiä ja elokuvia, joten jokaiselle löytyy varmasti jotakin.

Vapaaehtoistyö
Kaikille tämä ei todellakaan ole se oikea juttu, mutta joillekkin se voi olla juuri sitä oikeaa ajanvietettä. Näitä mahdollisuuksia kannattaa selvittää! Monet paikat ottavat varmasti vapaaehtoistyötä vastaan. Itse en ole koskaan vapaaehtoistyötä tehnyt, mutta voin kertoa että sain tosi paljon tekemistä itselleni, kun muutaman kerran viikossa pienellä korvauksella vedin lapsille kokkikerhoa ja sählykerhoa. Tai voithan vaikka lähteä kaverin kanssa yhdessä luovuttamaan verta. Ei ehkä se houkuttelevin yhteinen tekeminen, mutta se menee todellakin hyvään tarkoitukseen. 

Tässä olis nyt mun ehdotukset, miltä teidän mielestä kuulosti? Toivottavasti edes yksi ihminen hyötyy tästä mun postauksesta ja löytää itselleen jotain kivaa tekemistä! Ei nää kaikki ehdotukset mullekkaan ehkä sitä mieluisinta tekemistä olisi, mutta ihmisiä on paljon erilaisia ja jokaisella on ne omat mieltymyksensä. Siksi halusinkin koota tähän paljon erityyppisiä juttuja, jotta jokaiselle löytyisi jotakin. Kertokaa mulle, jos teille tulee mieleen muita juttuja, joita voi tehdä ilman rahaa!

*kuvat weheartit

7 kommenttia :