perjantai 9. joulukuuta 2016

JOULUKALENTERI LUUKKU 9: PERINTEISET JOULUPIPARIT

Nämä kuuluvat varmasti jokaisen jouluun! Parasta pipareiden tekemisessä on niiden koristelu, sillä niistä voi tehdä juuri sellaiset kuin itse haluaa. Taikinan voi tehdä itse, mutta me päätettiin mennä sieltä missä aita on matalin, haha. Jos kuitenkin haluat tehdä taikinan itse, niin tarvitset: 

2 dl siirappia
2 dl sokeria
250 g margariinia
2 tl kanelia
1 rkl piparkakkumaustetta 
1 tl kardemummaa
1 kananmunaa 
10 dl vehnäjauhoja 
2 tl soodaa 

Ohjeet lyhyesti: Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet. Sen jälkeen lisää rasva ja jäähdytä. Vatkaa muna jäähtyneeseen seokseen. Tämän jälkeen lisää vehnäjauho- soodaseos siivilän läpi taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Nosta taikina maustumaan yön yli. Kauli taikina ohueksi. Nyt voitkin tehdä pipareista oman näköisesi. Paista uunissa noin 5 minuuttia. 

Me haluttiin koristella nämä piparit ranskanpastilleilla, koska ne sopii hyvin joulupipareihin. Valittiin myös sokerikuorrutetta koristeluun ja tottakai vaaleanpunaisena. Näitä tulee varmasti tehtyä vielä lähempänä joulua! 

4 kommenttia :

  1. Meillä mennään kyllä niin valmistaikinalla, pakko se on itekkin joku talo vielä vääntää tässä ennen joulua tuhottavaksi kun mies hoitaa kinkunpaistot!

    www.finnlandsnorsk.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon aina mennyt tolla valmistaikinalla ja hyviä on silti ollut :-)

      Poista
  2. Piparit tuovat niiiiin joulun ja onhan ne nyt aivan todella hyviä! :-)<3

    VastaaPoista