tiistai 20. joulukuuta 2016

JOULUKALENTERI LUUKKU 20: JOULUINEN MYSLI

Tällä kertaa vuorossa on jouluisen myslin resepti! Tähän tarvitset: 

5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl vehnäleseitä 
1,5 dl neljän viljan hiutaleita / ruishiutaleita 
1 dl pähkinöitä (manteli, cashew, hassel )
1 dl kuivattuja hedelmiä (aprikoosia, mangoa, karpaloita, rusinoita)

ripaus suolaa
kanelia
inkiväärijauhetta
kaardemummaa

0,5 dl rypsiöljyä
muutama rkl hunajaa

1 litran lasipurkki 
koristenauhaa koristeluun 

Valmistus: Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Mittaa hiutaleet ja leseet. Halutessasi voit rouhia pähkinöitä pienemmiksi. Lisää ne sen jälkeen hiutaleiden sekä leseiden sekaan. Lisää mausteet ja sekoita. Kippaa seos leivinpaperin päälle. Kuumenna öljyä ja hunajaa paistinpannulla sekoitellen kunnes ne ovat sekoittuneet keskenään. Seoksen ei tulisi antaa kiehua. Kaada öljy-hunajaseos hiutale-pähkinäseoksen päälle ja sekoittele mysliä pellillä niin, että kaikki hiutaleet kostuvat. Jos joku kohta jää erityisen kosteaksi siitä tuppaa tulla tahmea. Paahda mysliä uunissa noin 10-15 minuuttia. Ole erityisen tarkka palamisen kannalta! Myslin valmistuttua lisää joukkoon kuivatut hedelmät. 
Anna myslin jäähtyä ennen kuin laitat sen purkkiin. Voit koristella lasipurkin kauniilla koristeilla, esimerkiksi nauhoilla. Me läydettiin myös ihana home made koriste, joka laitettiin roikkumaan purkkiin. Tästä saat hyvän joululahjaidean jonka vielä ehdit tekemään! Matti myöhäisille vink vink. 


2 kommenttia :

  1. Herranjumala ootte julkaisseet nyt joulukuussa aivan liikaa kaikkea, mitä on testattava! Enhän mä millään ehdi kaikkea... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. löydettiin kyllä niin paljon uutta mitä ei oltu testattu vielä! suosittelen tätäkin testailemaan :-)

      Poista