perjantai 23. joulukuuta 2016

JOULUKALENTERI LUUKKU 23: OTA KAIKKI ILO IRTI JOULUSTA

Herää aikaisin, sillä jouluaatto on kuitenkin loppujen lopuksi niin lyhyt ja kerran vuodessa, että haluat varmasti kaikki tunnit käyttöösi! Me molemmat heräämme aikaisin ja se tulee jotenkin automaattisesti ilman herätyksiäkin. Aamu on kiva viettää rauhassa ennen sukulaisten luona ravaamista. Tämä on yksi joulun tärkeimmistä asioista aattona! 

Jätä puhelin pois näkyvistä, sillä jouluna on tärkeintä viettää aikaa läheisten kanssa, ei näprätä puhelinta. Instagramit ja muut ehdit varmasti selata myöhemmin! Esimerkiksi ruokapöydässä on epäkohteliasta keskittyä vain puhelimeen. 

Vältä turhia riitoja - et halua viettää joulua riitelyn merkeissä! Jos joku asia vaivaa tai ärsyttää sinua niin anna sen olla ja ota asia esiin mielummin myöhemmin. Joulu on kuitenkin ilon juhlaa. 

Maista niitä ruokia, joita et ole ennen syönyt tai joita olet ennen vihannut! Voit löytää uuden makuelämyksen, josta et ole edes tiennyt ennen. Jouluruokaakin saa vain kerran vuodessa ja siitä kannattaa nauttia. 
Nauti joka hetkestä jouluaattona. Vaikka jouluna onkin kiire niin saattaa jouluaattonakin tulla hetki jolloin ei ole mitään tekemistä. Ei kannata jäädä sohvan nurkkaan murehtimaan vaan voit vaikka käydä joulusaunassa tai katsoa jonkin jouluelokuvan! Yhdessäolo on niitä joulun tärkeimpiä asioita. 

Tee jotain mitä et ole ennen tehnyt esimerksi käy joulukirkossa hakemassa itsellesi joulufiilistä perimmäisen joulun vieton syyn merkeissä tai katsomalla joulurauhan julistusta. Tässä on sama juttu kuin jouluruuan kanssa, sillä saatat yllättyä ja löytää itsellesi uuden jouluperinteen! 

Älä stressaa vaikka jouluna on vaikea olla stressaamatta. Viimeistään jouluaattona kannattaa luopua stressistä! Päivä sujuu kyllä omalla painollaan ja varmasti kaikki menee hyvin. Stressi on jouluna ymmärrettävää, mutta joulun vietosta on paljon helpompi nauttia ilman stressiä. 


1 kommentti :

  1. Niiin hyviä juttuja tällä listalla ja samoista asioista tykkään itse jouluna. :-) Vaikea uskoa, että huomenna on the päivä! :o<3

    VastaaPoista