maanantai 14. marraskuuta 2016

LUOKKAKOKOUS 2 - POLTTARIT


Olin muutama viikko sitten takaperin katsomassa Luokkakokous elokuvan toisen osan ja halusin sen myötä kokeilla tänne blogiin ihan uutta juttua, nimittäin pientä elokuva-arvostelua! Saa nähdä, jääkö tää vain tähän, vai tuleeko näitä tulevaisuudessa lisää. Valitsin tämän leffan tähän ihan vain siksi, että se on elokuva, jonka oon viimeksi elokuvissa käynyt katsomassa ja tuoreiten muistissa.

Otan tähän ihan alkuun pienen lainauksen finnkinon sivuilta elokuvan juonesta: "Niklas on aloittanut kuntoilun tai ainakin kuntoilusta somettamisen selvitäkseen lähestyvästä keski-ikäistymisestä ja avioliittohuolistaan. Antti on kerännyt rohkeutta avioeron jälkeen ja aikoo palata deittailun maailmaan. Tuomaksen ura muusikkona on laskussa, mutta häävalmistelut Leilan kanssa ovat täydessä vauhdissa. Niklas ja Antti päättävät järjestää Tuomakselle kaikkien aikojen polttarit, mutta mutkia tulee matkaan ja pojat joutuvatkin lähtemään vanhan luokkakaverinsa hautajaisiin. Pääseekö Antti treffeille? Pystyykö Niklas pelastamaan avioliittonsa Jaanan kanssa? Entä pääsevätkö Tuomas ja Leila naimisiin? On aika lähteä reissuun, eikä kommelluksilta vältytä tälläkään kertaa."

Mulla oli tätä elokuvaa kohtaan aika suuret odotukset, sillä kävin totta kai myös katsomassa elokuvan ensimmäisen osan silloin kuin se ilmestyi ja se oli mun mielestä todella hyvä. Tietysti siis odotin tältä toiseltakin osalta todella paljon. Petyin ehkä hieman, mutta toisaalta ajattelen että mun odotukset eivät olisi saanet olla niin korkealla. En tiedä, onko tässä sopivaa nyt hirveästi verrata ensimmäistä ja toista osaa. Molemmissa sai kuitenkin nauraa paljon, joskin ehkä ensimmäisessä osassa hieman enemmän. Mä en kuitenkaan lyttäis tätä elokuvaa, niin kuin useimmissa arvosteluissa on tehty!

© Solar Films

Mulle tää leffaelämys oli mukava ja mielestäni rahan arvoinen. Olisin ehkä toivonut enemmän actionia, mutta toisaalta kun miettii, että elokuvassa haudattiin ystävä (joka kuoli Tuomaksen polttareissa), juostiin karkuun moottoripyöräkerholaisia, mentiin vääriin hautajaisiin, kokeiltiin kuolleen kaverin housujen alle, tilattiin stripparit hautajaisiin, tosin vahingossa ja nähtiin Sami Hedberg possupuvussa, niin eiköhän siinä ole ihan tarpeeksi toimintaa! :D Mä ainakin sain nauraa ja paljon. Vaikka melkein kaikki elokuvan tähdet ovat "amatöörinäyttelijöitä", en usko että kukaan pystyisi näitä rooleja samalla tavalla tai yhtä hyvin tekemään. Akun, Jaajon ja Samin roolisuoritukset ovat kyllä huippuja!

Tykkäsin myös elokuvan musiikista ja esimerkiksi JVG'n uusi biisi revolveri, joka löytyy mun kymmenen suosikki biisin joukosta, tehtiin tähän elokuvaan. Se sopii jotenkin täydellisesti jus tähän leffaan! Hyvin on siis onnistuttu biisinkin teon suhteen. Elokuvassa soi myös muuta musiikkia, kuten esimerkiksi pätkä Stigin Gigolo biisistä, joka sekin sopi erinomaisesti kohtaukseen, jossa päähenkilöt astuu yökerhoon sisälle.



Mä suosittelisin kyllä kaikkia niitä, jotka eivät ole vielä kyseistä elokuvaa nähneet, menemään katsomaan tämän! Ensi-illasta ei ole paljoakaan aikaa, eli tää pyörii leffateattereissa edelleen. Mulle itselleni tuli ainakin sellanen olo että haluaisin tämän kakkososan jälkeen katsoa uudelleen ensimmäisenkin osan. Pakko sanoa vielä, että elokuvan huumori ei varmastikkaan iske kaikkiin, mutta muhun se iski. Jos alapäävitsit sun muut ei susta ole hauskaa tai ok, ei ehkä kannata mennä katsomaan tätä elokuvaa!

Mitä mieltä te olette tällaisesta elokuvapostauksesta? Jos ootte nähneet tän kyseisen elokuvan, mitä te piditte siitä?



2 kommenttia :

  1. Kiva postaus! :-) En oo itse nähnyt kyseisen elokuvan ykkösosaakaan, ehkä täytyy pitää leffamaraton ja katsoa ensin se ja sitten tämä.

    adaemmimaaria.blogspot.fi

    VastaaPoista