torstai 6. lokakuuta 2016

UUDEN RESEPTIN KOKEILUA


Moikka! Täällä mä nyt oon jo toista kertaa ruokapostauksen äärellä. Mä löysin tän reseptin facebookista ja se näytti niin hyvältä että oli pakko päästä kokeilemaan sitä itsekkin! Tän ruuan tekoon oli facebookissa näppärä video, josta näki aikalailla kaiken ruuan teosta. Jos haluat tsekata sen, paina tästä. Sanon nyt heti tähän alkuun, että tätäkin reseptiä oon muokannut itselle sopivaksi eli se ei ole täysin samanlainen kuin videolla. Pakko sanoa että tää oli aivan älyttömän hyvää! Eikä niille jotka tuntee mut, varmaan ole yllätys että tämäkin ruoka, niin kuin edellinenkin, sisältää kanaa. Kana vaan on niiin hyvää, haha.

Jos haluat tehdä tän ruuan samalla reseptillä kuin mä, tarvitset: 

Maustamattomia kanafileitä
Riisiä
Taco-maustetta
Salsaa
Keltaisia ja punaisia paprikoita
Maissia
Suolaa
Pippuria
Öljyä

Tässä ruuassa on erityisen tärkeää, että maustaa kanan itse, sillä siitä se kaikki tähän ruokaan tarkoitettu maku. Esimerkiksi hunajamarinoiduista kanoista tulee aivan eri makuisia, kuin näistä itse maustetuista. Itse tein kuusi kanafilettä, yksi Taco-maustepussi ja Salsapurkki riittivät niihin hyvin. Oman maun mukaan sitten paprikoita, maissia, suolaa ja pippuria. Öljyllä ei kannata hirveästi läträtä, ihan pieni määrä riittää. Itse huomasin, että laitoin sitä ehkä vähän liikaa. 


Aloitetaan sillä että laitetaan pellille paprikat ja kanat. Sen jälkeen kaikkien ainesten päälle laitetaan loraus öljyä ja tämän jälkeen voidaan alkaa maustaa! Paprikoihin suolaa ja pippuria oman maun mukaan. Suolan ja pippurin lisäämisen jälkeen kannattaa vähän sekoitella paprikoita. Kanan molemmille puolille laitetaan tacomaustetta ja vain päälipuolelle salsaa. Heti kun olet nämä tehnyt, ruoka on valmis uuniin! (200C, 20-30min) Tämän tekeminen on siis helppoa ja vaivatonta eikä se vie paljon aikaa. Pistin vielä riisin sekä maissit (erikseen) kiehumaan veteen, jotta nekin ovat sitten valmiita kun ruoka tulee uunista.


Ruuan pitäisi näyttää suurinpiirtein tältä, kun se tulee uunista ulos. Itse pidin ruokaa melkeinpä puoli tuntia uunissa, mutta vähempikin olisi riittänyt. Leikkasin vielä kanat pienempiin paloihin, jotta ei tarvitse kokonaista filettä syödä jos ei halua. Samalla näin myös näppärästi onko kana kypsää. Sitten vaan kaikki ainekset lautaselle ja ateria on valmiks syötäväksi! Itse rakastan tällaisia helppoja ruokia, sillä joskus on todellakin sellaisia päiviä, kun ei vaan jaksa tehdä mitään vaikeaa ja hidastekoista ruokaa. Tää on vielä nopeaa ja helppoa mutta älyttömän hyvää!! Täydellinen yhdistelmä.

Muistakaahan kertoa jos ootte kokeillut tätä reseptiä, että mitä mieltä olitte!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti